طرز تهیه شکر پلو شیرازی
برای مردم شیراز محبوب ترین نذری در ماه محرم، شکر پلو هستش. این غذا خیلی خوشمزس البته اگه با مرغ، گوشت و خورش قیمه سرو بشه خوشمزه تر میشه. این غذا شبیه شیرین پلو و هویج پلو هست، ولی طرز تهیه اون تفاوت داره. کسایی که طرفدار غذاهای شیرین هستن، به دلیل عطر و طعم فوق العاده ای که این غذا داره حتما ازش استقبال می کنند. با ما همراه باشید با تجربهای شیرین
مواد لازم برای تهیه شکر پلو شیرازی:
برنج: ۵ پیمانه
شکر: ۲ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ:۱ استکان
گلاب: ۱ استکان
نمک: ۱ قاشق غذا خوری
خلال پسته: برای تزئین
خلال نارنگی: برای تزئین
آب به میزان لازم
روغن به میزان لازم
دستور پخت شکر پلو شیرازی:
مرحله اول: برنج
در یک قابلمه برنج را به همراه ۵ پیمانه آب خیس کنید و ۱ قاشق نمک را اضافه کنید. زمان می دهیم تا برنج چند ساعتی خیس بخورد. به این دلیل ۲ پیمانه کمتر آب میریزیم برای برنج که در آخر شربت را به برنج اضافه می کنیم و سپس برنج را دم می گذاریم.
مرحله دوم: شربت
شکر را ابتدا ۱ قاشق برداشته و برای خلال پسته نگه دارید سپس به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و سپس روی حرارت گذاشته تا آب به جوش آید و شکر در آب حل شود. هنگامی که در اطراف قابلمه مروارید زده شد وقت آن است که زعفران و گلاب را اضافه کنید و کمی هم بزنید و دیگر از روی حرارت بردارید تا شربت غلیط نشود. قبل از اینکه زعفران و گلاب را کاملا اضافه کنید از هر کدام ۲ قاشق غذا خوری بردارید و سپس به شربت اضافه کنید.
مرحله سوم: دم گذاشتن شکر پلو
شربت آماده شده را به قابلمه برنج اضافه کرده و به مقدار ۱ قاشق غذا خوری پر روغن جامد را اضافه کنید و سپس روی حرارت گذاشته تا آب برنج تمام شود و برنج و روغن و شربت را در حال جوشیدن هم بزنید تا با هم مخلوط شود. بعد از تمام شدن آب برنج می توانید برنج را آبکش کرده و در کف قابلمه نان و یا سیب زمینی انداخته و سپس شکر پلو را دم بگذارید،۱۵دقیقه قبل از دم کشیدن کامل غذا خلال پسته را اضافه کنید. به مدت ۱ ساعت تا ۱ ساعت و نیم زمان دهید تا شکر پلو دم بکشد.
مرحله چهارم: شیرین کردن خلال نارنگی برای تزیین شکر پلو
برای شیرین کردن خلال های نارنگی آن ها را چندین مرتبه بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. سپس با کمی روغن و شکر تفت دهید. وقتی پلو آماده شد با خلال های نارنگی و پسته تفت داده شده تزیین کرده و میل نمایید.
نکته:شکر پلو را میتونید در کنار انواع خورشت،خصوصاً خورشت قیمه،سرو کنید.
نوش جان♡